Novi Sad
28.11.2019.
11:52 > 13:32
Putnica gradskog autobusa u Novom Sadu požalila se zbog "bahatih" kontrolora koji, kako je navela, nisu hteli da puste devojku koja nije imala kartu da izađe iz autobusa.
  • Bilja

    18.10.2022 18:37
    Bahati vozac
    18.10.vozi na liniji 2.u 18:30h.nece da stane ispred nosa ljudima zatvara vrata...taj odma odkaz.,svaka cast ima jako fini...
  • Mire

    02.12.2019 07:22
    A ko to ispituje slucaj????Mozda ta cuvena pravna sluzba gde radi 30 advokata????Kako ste jadni i smesni....
  • Nostradamus

    01.12.2019 22:29
    Srećna nova 2022
    Do tada "pljuckajte" po gsp-u kao jednom od primera nelogičnosti tranzicije. Loša zakonska rešenja lepo prepisana iz evropskih, neprimerena ekonomskom nivou razvoja, stanju društvene svesti građana itd. Promašaji u vidu strateških političkih odluka vezanih za javni prevoz svih garnitura na vlasti od 2000-te. Umesto po uzroku građani iskaljuju svoje sopstvene frustracije na dostupnima u lancu posledica, vozačima, kontrolorima. Prateći komentare u proteklom periodu, stiče se utisak da ogromna većina građana ne zna svrhu postojanja javnog prevoza, uslove korišćenja, način funkcionisanja i održavanja kao i cenu jednog takvog sistema. Još gore od toga je da oni koji to moraju znati, oni koji upravljaju gradom, izgleda takođe ne znaju. Naš "naivni" narod očekuje da za cenu od 20 evra godišnje ili 6-20 evra mesečno, bude prevezen najnovijim autobusima sa klima uređajima, uz besplatni wi-fi, možda i besplatan obrok i hladno piće koje bi služile ljubazne hostese. I to sve po nižim cenama nego do sada, možda čak i besplatno. Sve će to platiti neko drugi ili mi sami iz budžeta. Pri tome smo veoma glasni kako su već postojeći nameti preveliki. Setih se jedne scene iz serije "Gorki plodovi" kada se nova vlasnica privatizovane firme obraća zaposlenima u štrajku rečima: hteli ste kapitalizam - eto vam ga. Ili po onoj staroj izreci: koliko para - toliko muzike. Za kraj da pojasnimo, nije greška, srećna nova 2022, nešto mi se "javlja" da će to biti rekordna godina za prodavce obuće.
  • Deda Zmra

    01.12.2019 00:25
    "Zvali smo policiju, inspektorka je rekla..."
    U kojoj galaksiji se desio ovaj susret, želim da javim Gandalfu, a on će Đuri, potom sledi blokada aerodroma...
  • bube

    30.11.2019 21:58
    Taj kontrolor rodjak od glavnog u GSP-u ili se varam????Ako nije zasto uopste i kako radi???Dali ga treba grupa gradjana prevaspitati pa da se smiri?????Govedo jedno!!!!!!
  • pitanje

    30.11.2019 09:45
    za GSP
    Koja je ideja posla kontrolora? Cemu sluze tako bez ikakvih ovlascenja? Poslati su da postavljaju besmislena pitanja "pokazi kartu" normalnom svetu koji kartu uvek ima, i da stoje bespomocno pred bahatom stokom koja ne kupuje kartu i ceri im se u lice? Postoji jednostavan nacin za kontrolu placanja, ulazak na prednja vrata sa kupovinom karte, pomeranje u busu, otvaranje zadnjih, izlazak na zadnja. Ako neko udje na bilo koja druga vrata, bus ne polazi dok ne izadje i ne udja na prva. Stopostotna naplata bi omogucila i da svaki bus ima svog zaposlenog konduktera da to ne mora da radi vozac, za pocetak, vec imate kontrolore za tu funkciju. Sve drugo je ruzna igrarija.
  • Goran

    29.11.2019 17:52
    Po zakonu
    Sledeći put uz svaku kotrolu i komunalnog/redovnog policajca pa da joj ispiše prekršajnu prijavu pa neka se poziva na svoja prava kod prekršajnog sudije kad joj rebene kaznu od pet crvenih al pre će se češati tamo gde je nesvrbi nego što će i pomisliti sledeći put da uđe u bus bez karte.
  • jasta

    29.11.2019 15:51
    Gorana,
    Samo da znas, ako i lopova fizicki zaustavis/povredis, mozes da odgovaras jer je u suprotnosti sa zakonom. Ne pametuj.

    Vozac treba da postupi po zakonu, a ne naredjenju nekog kontrolora koji vrsi protivpravni akt.

    Kontrolori nisu zvali policiju, znaci da su ih protivpravno zadrzali. Putnici su zvali policiju koja je rekla da ih puste da ne bi bilo problema, sto oni nisu poslusali dok putnici nisu hteli da zovu opet policiju.

    Nema tog bezobrazluka putnika koji mogu da opravdaju ovo protivpravno delovanje, a kontrolori su ih pustili jer su znali da to rade. Dakle - maliciozno krse zakon.

    Muka mi je vise da objasnjavam kretenima ovo. BMK sta vi svi licno mislite da je ispravno, ispravno je sto pise u citapu. Zbog vas papir trpi sve. A posto ste toliko primitivni da obican zakon ne mozete da utuvite u glavu, treba vas poslati u planine, pa tamo mislite sta ocete. U jednom gradu Srbije kao sto je NS - za mene je to nepreimereno. Ali Boze moj, kojekakav sljam se nakupio ovde koji misli da je iznad toga. Postovanje zakona i uctivo ponasanje je za njih "foliranje" ili "prepotentnost", ako to radis onda si "slabic" itd. Gomila primitivnih varvara koje je sramota i ispod casti da postuju zakon drzave u kojoj zive. Sto se mene tice, mrs u insotranstvo pa mi odande pricajte kako je sve uredjeno i nista ne smete, jer svoje ne postujete, pa budite drugima kmetovi kao sto jeste.
  • Entomb

    29.11.2019 14:36
    ok ali šta
    Složili smo se ovde da su kontrolori bahati a takođe smo se složili i da nije u redu da smo mi budale što kupujemo karte a devojka je faca jer se švercuje. To je jasno ali šta je ispravno???

    HIpotetički:
    Kontrolor: Imate li kartu
    Švercer : Nemam

    Kontorlor: Molim Vas da na sledećoj stanici napustite vozilo
    Švercer: Neću

    Kontrolor: U redu, Molim Vas da kod vozača kupite kartu
    Švercer: Neću

    Kontrolor: U redu izvolite među ove budale što kpuju karte i srećan put.

    Ako uzmemo u obzir da kontorlor ne sme da legitimiše, ne sme da zadržava, ne sme da izbaci slepog putnika, tj ne sme ništa šta onda da radimo?

    Da niko ne kupuje kartu je jedino koliko vidim pravno ispravno rešenje a sa tim se ipak ne slažem bez obzira u kakvom stanju je autobus jer ima ih i loših i dobrih a šverceri su u oba.

    Da li može neko da da neki razuman a pravno ispravan predlog šta da radi kontrolor!
  • Sandra

    29.11.2019 12:43
    @Budisavcanin
    Vi ste totalno u pravu,smesno sta se radi.Zasto gospoda iz GSP-a nemaju bar jedan dan u mesecu da se upoznaju sa putnicima u autobusima nego beze sa posla pod izgovorom idemo na savetovanje u stranku!!!!!!Smesno!!!
  • Gari

    29.11.2019 11:36
    Neko ko je savestan uplatice kartu jer to je njegova sramota ako ne placa namerno (ako nema to je druga stvar). Ali me jako nerviraju ovi sto vicu ,, Ja sam platio , sta nas ovaj pravi mutavim sto ne placa``. Gledajte svoja posla ljudi Vi ste savesni gradjani , kazem to je njegova sramota. Ovako samo pokazujete da ste i vi s*pci.
  • Goran

    29.11.2019 11:17
    Sta reci
    Redovno koristim gradski prevoz i ne kupujem kartu ali sam zato spreman i da platim kaznu ako me uhvati kontrola. Hiljadu puta sam prisustvovao bahatom ponasanju putnika prema kontrolirima koji su ih ljubzno otkacili.
  • Miki

    29.11.2019 11:12
    Kontrola redovno ulazi u cetvorku kod Simpa na zadnjoj stanici i na Zeleznickoj zatvore ljude sto nemaju kartu u onaj krug na sredini, a to ne bi smeli .
  • Živčana

    29.11.2019 09:10
    Naslov bi trebao da bude Švercerka umesto Putnica! Ja sam Putnica koja redovno placa kartu, šverceri bi da se voze, da ne plate a posle jos da se zale i traze prava! Kazniti pa nek se švercuje i dalje!!
  • Kaćanka

    29.11.2019 08:45
    Lepa reč i kontrolore smekša
    Ja se švercujem od polaska na fakultet (nije bas za hvaljenje ali uslo mi u krv) retko sam imala problema bilo sa vozačem bilo sa kontrolom....ja probam ....kad me uhvate probam da se izvucem nekako....molim, kukam...stidim se...cak i placem....nekad, ako su srca kamenoga platim i u krug!
  • Mile

    29.11.2019 07:19
    Evo resenja!!!!!
    Dragi moji sugradjani-putnici hajde da se svi dogovorimo cim bude guzva u busu da pozovemo policiju da isti iskljuce iz saobracaja i posalju jos autobusa da bi putnici mogli da sednu,Karte su skuplje od metroa bilo gde u svetu a dobijamo buseve bez klime i mesta za sedenje!!!Dali je normalno da u autu imamo ogranicenje zbog sigurnosti a u autobusu kao stoka..Ziv primer Kovilj,Budisava!!!!!Dali je normalno da to cuveno rukovodstvo dolaze na posao autobusima od cega dobijaju platu a ne sa skupocenim autima kojih bas ima u krugu GSP-a.Zasto malo ne idu na teren po okolnim mestima gospoda iz kancelarija,cisto da upoznaju materiju problema????
  • Budisavcanin

    29.11.2019 07:12
    Takve stvari se ne retko desavaju u Budisavskom busu kada kontrolori umesto da vode racuna o putnicima zavrsavaju u lokalnim kladionicama a guzva u busevima bude kao da prevoze stoku.Treba revizija zona pod hitno da vidimo kako se odlucuje koja je ko zona i kolika ce biti cena karata.Dali je normalno da jedan prevoznik koji prolazi kroz Budisavu naplati kartu 120 din,a GSP 165 din.Ko pravi rasporede polazaka i dali je uopste upoznat gde se koje mesto nalazi???Zasto vikendom skoro da nema polazaka ali zato divljih taksista koliko hocete?Nesto se mora menjati..
  • Sima

    29.11.2019 06:58
    Siledzije
    Ne mogu da se izbore sa kradjom u svojoj firmi, zamazuju javnosti oci svercovanom voznjom gradjana. Sverca nije bilo u ovom gradu, dok vozaci- kondukteri nisu poceli da prodaju svoje fals karte. Kada su pojedini gradjani to shvatili iz protesta nisu vise placali karte, naravno da se radnja omasovila i trebalo je zaustaviti. Prvo valda treba zaustaviti kradju svega i svacega u jgsp-u pa tek nakon toga jednom korektnom akcijom dovesti gradjane u red. Sila i nasilje uvek su proizveli suprotan efekat. O kradjama unutar firme, potrebno je mnogo vise prostora nego sto je ovaj portal.
  • high ISO

    29.11.2019 06:46
    @Kompleksash ISO, samo sanjaj. Ja ne moram da se dokazujem. Oni sa prazilukom u dupetu su kompleksi i oni se dokazuju. Ne volim lazne skolarce. A o tvom obrazovanju, pise se ISO. Termin necu da ti otkrivam odakle je.
  • Sloba53

    29.11.2019 04:09
    Petar Petrović
    Za BG karte plaćamo mi preko budžeta republičkog . I treba , za to ste glasali !
  • Lacika

    29.11.2019 01:10
    Švajcarska
    Gospođa će sada da se naljuti i odseliu Švajcarsku.
    Tamo vode računa da je niko ne uvredi.
    Možeš da se švercuješ do mile volje.
    Sve je džaba, imajući u vidu da ne znaju šta će sa viškom para,
    još bi joj se izvinjavali što je uznemiravaju,
    pogotovo G. Policajka.
  • Gorana

    28.11.2019 23:29
    @Goran
    @Goran a da ti lopov dodje u kuću i krade i ti imaš šansu da ga uhvatis da li bi to uradio i čekao policiju ili bi mu omogućavao slobodu kretanja . Mnogo s.....
  • Dada

    28.11.2019 23:26
    Vozim se autobusom svaki dan i mogu da kazem da ovako nije bilo nikad.Katastrofa,soferi ko da su prvi put seli za volan.Cimaju autobus ,koce naglo ,bezobrazno se ponasaju ,nista lepo nema.
  • Gradela

    28.11.2019 21:55
    Bahatost
    Nestručnost bahatost i lopovluk vladaju u grasu. Nikada gore stanje i među ljudski odnosi. Sreća da idu izbori pa grad kupuje autobuse i daje pare kao nikada ranije.
  • Zolff

    28.11.2019 21:41
    Karts
    Svaka usluga se mora placati. Zamislite da vama neko ne plati vase usluge ili ako radite bilo gde u prodaji. Uđe covek uzme i izađe. Moze mu se jer nemate pravo da ga zadrzavate i da mu uskracujete pravo na slobodno kretanje. Pa da li je to normalno, pa naravno da nije ni u jednoj normalno uređeno drzavi. Svi znaju svoja prava a zaboravljaju da ta prava imaju kada ispune svoje obaveze. SVAKO IMA PRAVO DA SE VOZI AKO PLATI TU USLUGU.kome ne odgovara javni prevoz bogu hvala ima taxi ili svojim kolima ali jbg i to kosta.
  • Sefika

    28.11.2019 21:20
    Sefika
    Kada bi putnici bili bahati ,davno bi pretukli kontrolore ..razumem karta se mora upiti ,putujem svaki dan tu drskost pojedinih kontrolora davno bi trebali kazniti ..gospodin Amidzic dir GSP nije sa tim upoznat ...vrata se ne otvaraju.,muzika odvrnjena vozac ne cuje. Otvori vrata ,covek krene napojevozac zatvara vrata covejka pritvori i da ne nebrajam dalje ....divlji zapad
  • NS boy

    28.11.2019 21:14
    To nemaju pravo da rade, zato je i inspektorka policije i rekla da ju puste na miru. Trebali su je izbaciti i to je to, treba kupovati kartu ako se vozis (dve i po hiljade nemojmo da se zavaravamo nije mnogo mesecno, jos mnogi koji rade imaju placeni pokaz preko firme), ali se i ne treba ovako ponasati, prvenstveno jer je manijakalno i jer je protiv zakona.
  • vozac

    28.11.2019 20:53
    Posto sam bio nekad vozac u gsp,srecom imao sam drzavljanstvo zapadno evropskih zemalja
    otisao sam,ovde u luksemburgu bi ta devojka bila uhapsena,ona isteruje pravo,jel ona misli da je clan komunisticke partije,e moji ljudi,..slazem se da su autobusi losi,al drum peske je dzaba
    sto se vozite ako nevalja,stavite prst na celo pa malo razmislite,
  • Olja

    28.11.2019 20:09
    Karta
    Iskreno kupovala sam mesecnu do nedavno ali sada vise ne jer prvo autobusi kasne,polaske preskacu,veliki zastoji u gradu,autibusi strokavi i jadni sa sve vozacima koji nisu orjentisani na voznju vec na razgovor putem slusalica u usima. Jutarnj i spic donosi ogromna kasnjenja radnika kojima se svaki minut odbija tako da to je moja mesecna za njih.
    Krenete pola sata ranije kada ono to jutro autobus ide tri stanice 40 minuta.
    Tako da nevredi kupovati kartu.
    Sem toga vidim jedan komentar kao pokusajte da se vozite u Evropi bez karte pa u Evropi nekasne busevi ni ti se preskacu polasci
  • The Lalosh

    28.11.2019 19:08
    Zakon i interna pravila
    "Bivsi vozac gsp28.11.2019 • 15:19
    Gsp
    Vozac mora poslusati kontrolora kad mu kaze da ne otvara vrata, kontrolor radi kako mu sef kaze, sef radi po nalogu direktora a ovaj po odluci generalnog, njemu naredjuje upravni odbor i gradonacelnik, njima opet neko "odozgo" znaci vozac je tu poslednja karika."

    U ovoj zemlji bi trebalo da postoji zakon i pravilnici.

    Vozač i svi ostali u lancu moraju da rade po zakonu i po internim pravilima firme ako se ne kose sa zakonom.

    To u Srbiji ne postoji. Zakon se poštuje gde mora i gde im odgovara. Pravilnici postoje samo što treba da postoje, a ljudi ne poštuju ni sebe, a kamoli zakon i pravila.

    Tačka.
  • Kompleksash ISO

    28.11.2019 18:32
    Samo kada se ovaj ISo javio. Glavna meta su mu svi dodjosi i svi iz srednje više klase pogotovo profesori i lekari . Još ako su sa Limana njegovoj zluradi nema kraja.
    Znači jedan neostvareni lik koji nije mrdnuo dalje od Telepa i Podbare i nema školu. To se vidi po tome što mrzi obrazovane ljude i one koji nisu iz komšiluka.
    Ni sam ne shvata da i on spada u grupu nebeskih kretena koje je opisao jer su mu komentari na nivou pivopije iz seoske zadruge koja poseduje smartfon pa svoja baljezganja moze da podeli preko neta.
  • Pera

    28.11.2019 18:32
    Treba naglasiti. Putnici koji nisu platili kartu zale se na bahato ponasanje kontrolora.
    Bahatost kontrolora se ogleda u tome sto su joj ljubazno zatrazili da plati kartu sto je ona odbila, zatrazili su licna dokumenta i ona je to odbila. Zatim su je zadrzali do dolaska patrole policije a kako je propisano. Za to vreme bahati putnici koji nisu kupili kartu su vredjali kontrolore koji su samo obavljali svoj posao. Toliko.
  • Če

    28.11.2019 18:27
    Niko nema nikakvo pravo osim bahatog građana koji imaju svi pravo sveta ali i nikakve obaveze jer je to kršenje prava.
  • ××

    28.11.2019 18:04
    Kad bi morao da se prepirem pre bi se prepirao sa ovim matorim sto radi za 30 hiljada nego sa ovom opajdarom .
  • PENZIONERKA

    28.11.2019 18:03
    KONTROLORI
    SADA IMAM DOZIVOTNU KARTU, jer sam presla 65 godina. Autobusima novosadskim i prigradskim vozim se vec skoro 50 godina i uglavnom uvek sam imala kartu. Ponekad se dogadjalo da pokaznu kupim posle 5. dokle vazi za prethodni mesec, jer sam cekala platu, ali nikada nisam bila ceo mesec bez karte. 7. U MESECU SAM ULAZILA U AUTOBUS, kod Futoske pijace i kontrolorka mi oduzima kartu jer vazi do 5. KAZEM DEVOJKO, ZA DAN DVA CE PLATA, KUPICU, pokazujem kartice sacuvane zadnjih 5, 6 meseci, redovno kupujem, vidite. ODUZIMA KARTU I JA, KADA SAM DOBILA PLATU ODEM U GSP, tamo su oduzete karte i molim ljude, EVO NOVCI, KUPICU KARTU ZA CEO MESEC, UVEK KUPUJEM OKO 10. jer pre nemam novaca. Imam u najlon omotu stare karte za 5, 6 meseci, dugo ih ne bacam. Ne vredi, pricam vojvodjanski, kao ova gospodja Gordana, a tamo same glavonje iz planinskih krajeva. milosti imaju samo za njihove ZEMLJAKE, ZNAM PAR SLUCAJEVA. Placam 2000 kaznu, kupujem kartu za ceo mesec, oko 3000 kosta. Posle par dana, opet na Futoskoj pijaci vidim tu ruznjikavu devojku, opet kontrolise putnike koji ulaze i kazem: devojko, ja sam kao mlada bila jako, jako lepa, a ti nisi nikada bila niti ces biti, uvek ces biti ruzna, zato si iskompleksirana. PORUCUJEM SIROTINJI KOJA NEMA ZA KARTU: uvek se probijte kroz autobus i stanite iza vozaca i celo vreme gledajte napolje. Ako na nekoj stanici vidite DVOJICU GLAVONJA, KAO DVA KONJA, ODMAH NAPOLJE, TO SU KONTROLORI. Ne sme vas kontrolisati ako izlazite dok oni ulaze. I SRECNO.
  • @boki2

    28.11.2019 17:57
    ajd probaj da budes ovakav kontrolor u Minhenu,Parizu, Beču i ostalim evropskim gradovima pa da vidis svoga boga
  • komsija

    28.11.2019 17:56
    Da li ljudi shvataju da se ovde radi o bahatosti i drskom ponasanju ??
  • Ns

    28.11.2019 17:53
    @Goran
    Niko ne opravdava voznju bez karte. Karta za voznju se mora kupiti. Problem je u tome sto je nacin rada kontrolora u suprotnosti sa ustavnim nacelom slobode kretanja. Zna se ko je ovlascen i u kojim situacijama da ogranici slobodu kretanja. To sigurno nisu kontrolori GSP-a. To sto u GSP nisu sposobni da se izbore sa svercerima, to je njihov problem. Ne moze se zbog toga krsiti jedno od osnovnih ustavom zagarantovanih prava na slobodu kretanja. Ovi kontrolori su hteli da zadrze putnicu bez karte do dolaska komunalnih lezilebovica, jer ili nije imala licnu kartu ili nije htela da im pokaze, da bi joj komunalci pisali prijavu za nenosenje licne karte ili kontrolori zato sto nije imala kartu
  • Gorana

    28.11.2019 17:13
    Egzaltirana bravo
    Bravo Egzaltirana, ne znam šta je druzbenica htela da postigne sem možda da glumi budalu. Ona ima kartu a brani onog koji ne kupuje pa ko je tu lud samo ona rekao bih. Gorana bolje se pozabavi svojim životom očito imaš ozbiljnih problema .
  • boki2

    28.11.2019 17:12
    ajd probajte da se švercujete u Minhenu,Parizu, Beču i ostalim evropskim gradovima pa da vidite svoga boga
  • petar petrović

    28.11.2019 17:11
    bg
    U gradskom prevozu u BG-u NIKO ne plaća kartu iako su jeftinije nego u NS a relacije mnogo duže .
  • High ISO

    28.11.2019 16:38
    Nisam ljubitelk patriJotskih preduzeca ali nije jedina bahatost u ne placanju karte. Pa vi nebeski ne da niste u stanju da vozite kola, bicikl, hodate. Vi niste ni za voznju autobusom. Objasnite mi u kom brdjanskom autobusu zauzimate mesto i za torbu, to je neki novi obicaj jer ga nisam vidjao. A da ne spominjem da niste toliko svesni u polupraznom autobusu pomerite dalje od vrata. E da, napolju je kisa, veliki neprijatelj srpskog vozaca. Nebeski, vi ste jos uvek kreteni.
  • Png

    28.11.2019 16:27
    Pa čoveče...
    Pusti devojke da izađe...
  • 2+2=4

    28.11.2019 16:27
    U ovoj drzavi samo policija ima pravo da te zaustavi i zadrzi .
    Logicno je onda da kontrolori nemaju to pravo .
  • Pedja

    28.11.2019 16:22
    @Dragan
    28.11.2019 • 15:30
    Ili karta ili kazna
    За ове што им тече мед и млеко у ЕУ и није им добра Србија"

    ne radi se o tome da li nekome tece med i mleko vec o BAHATOSTI i NEVASPITANJU nasilnih kontrolora .
  • TTelep

    28.11.2019 16:21
    Ovog kontrolora se boje i putnici sa kartom. Došao u Vojvodinu traktorom, a prvi put je autobus video u Novom Sadu. I naši nisu puno bolji, brzo uče, od odevanja na radnom mestu do manira. Preksinoć, u noćnom autobusu u 1 i 15 h iz Novog Sada za Temerin, vozač i njegov kolega koji je ušao na usputnoj stanici zapalili i puše. Neki dan u busu čovek sa plaćenom kartom ih pita je l' taki jaki od dva metra i sto kila ne mogu da nađu neki pošten posao, oni mu rekli da se j....
  • ja

    28.11.2019 16:11
    romi
    sto romima ne traze karte..oni mogu da ne placaju a mi ostali moramo...neka se izjasni kao rom i eto vozis se dzaba
  • evo

    28.11.2019 15:53
    ispitah slucaj
    Ovaj ljubazni majstor macola sa snimka,koji se obraca sa 'ti', je pravi primer 'odnosa sa javnoscu' u gsp-u! A mnogo toga govori i to sto putnici zovu policiju a ne kontrolori...
  • Student

    28.11.2019 15:39
    1000 dinara
    Na kraju rasprave im traze 1000 dinara i puste ih sve. Tako je makar bilo u mom slucaju... I to je ok.
  • Dragan

    28.11.2019 15:30
    Ili karta ili kazna
    За ове што им тече мед и млеко у ЕУ и није им добра Србија што не кажу и колике су казне кад се возиш без карте....
    Не оправдавам контролоре али ни ове што "немају" за карту....
  • Naselje

    28.11.2019 15:25
    Apsolutno verujem da je sve tako kako je putnica opisala. Ja sam, međutim, nedavno baš u osmici imao sasvim suprotno iskustvo: kontrolor je bio izuzetno ljubazan, svakom, ali baš svakom putniku je rekao hvala a na kraju je jedinu putnicu bez karte, isto devojku, pustio da izađe iz busa uz neku pošalicu koja nije bila vulgarna niti neukusna.
    Momci su bili za svaku pohvalu ali je šteta što je pristojnost očigledno individualna a ne politika firme.
  • @Mirko

    28.11.2019 15:25
    Pa sto mu nisi uzeo cigaru?
  • Bivsi vozac gsp

    28.11.2019 15:19
    Gsp
    Vozac mora poslusati kontrolora kad mu kaze da ne otvara vrata, kontrolor radi kako mu sef kaze, sef radi po nalogu direktora a ovaj po odluci generalnog, njemu naredjuje upravni odbor i gradonacelnik, njima opet neko "odozgo" znaci vozac je tu poslednja karika.
    Istina je da ima cca20% bahatih ili bezobraznih vozaca ali verujte da je putnika bar 60%takvih. Kad se putnik svercuje to je "sitni lopovluk" a kad ga kontrola uhvati i on pocinje da vredja i poziva se na svoja "prava" to je vrhunac bahatosti i bezobrazluka. Neko pomenu "bezanje preko"... jedino gde je bio preko je preko Dunava...zar mislite da cete tamo "preko"da se vozite za dzabe i pogotovo da pretite i da se bahatite. Hvala bogu otisao sam iz tog trulog preduzeca i resio se tih cca 60% putnika koji se slobodno mogu nazvati stoka.
    Lep pozdrav za sve normalne vozace i putnike !
  • Pa ja ne mogu

    28.11.2019 15:18
    Za ove prepametne, da sad ne vredjam mnogo:

    Putnik nije "radno mesto" i moze da bude svakakav, pa i bezobrazan, to je stvar vaspitanja i situacije. Tacno me zabole jel vaspitan ili ne, da li vam se svidja njegova boja glasa, da li ga trpate u kos sa "bezobraznom omladinom" ili "dzangrizavim penzosima". On je putnik i za njega postoje pravila takodje. Ako ih krsi, neka bude kaznjen po zakonu, umesto sto mu se zabranjuje sloboda kretanja i fizicki napada.

    Kontrolor jeste radno mesto i ne moze da bude svakakav, niti bezobrazan, jer je to stvar profesije. Nema pravo da prisilno zadrzava ljude ni vozac ni kontroler. Ako je uhvatio putnika bez karte, moze da radi samo sto je u njegovoj zakonskoj moci. KRAJ, ENDE, FIN. Inace krsi zakon i sam. Ako mu je zakon los, neka cini da se zakon izmeni. Zakon se ne menja tako sto ga blatantno krsi.

    Jel mozete to da utuvite u te grbave lobanjice?

    Najsmesnije je sto sve ovo kritikuju neki jadusi koji su se natripovali da su neke patriote i rodoljubi, ali su pre za to da se krse gradjanima prava jer su im "bezobrazni". Pa kakve su to patriote koji su za krsenje zakona? Ocete da vam kazem? Pa samoproklamovane lazne patriote koje su iznedrile tribine, kafane, ulice i debilni fasisticki forumi. Djilkosi najobicniji koji podrzavaju nasilje nad gradjanima i Ustavu, jer im se ne dopada sto neko trazi da se uradi po zakonu. I njima porucujem, ako im se ne svidja zakon, put pod noge do Skupstine.
  • psihoanaliza

    28.11.2019 15:15
    Bitno je da se masovno setaju psi .
  • Blade

    28.11.2019 15:10
    Slusaj ovu?!
    @Jana Slusaj tebe sta pricas?!Salju mejlove i zale se!Da, zato sto ste siledzije u voznji u saobracaju, zato sto su vam kontrolori siledzije, zato sto od ljubaznosti kod vas nema ni lj, zato sto ste nekulturni i nevaspitani!Zato sto ste sljam obican!E zato vam se salju mejlovi!
  • Jouaeu

    28.11.2019 15:03
    I ... sta dalje ?
  • Jana#

    28.11.2019 15:00
    Ti sto si snimala sto nisi snimila i to ako su je gurali i udarali ti koja placas kartu branis ovu sto ne placa ti si luda sto placas a ona pametna sto se svercuje. Sta si htela da postignes sa ovim .
    Kad krenu novi autobusi sa video nadzorom videce se ko koga maltretira vozaci putnike ili putnici vozaca koji obavlja svoj posao .
    Dosao je kraj vasem izmisljanju i laganju kakvi su vozaci.
    Od sad ce sve da se zna pa neces ici da prijavis laznu povredu ,uvredu itd.
  • Petar

    28.11.2019 14:54
    Redovno plaćam mesečnu kartu, samo mi se čini da je kvalitet usluge takav da GSP bi morao da bude besplatan za sve. To koliko kasne, koliko voze loše, je posebna priča. Pre za relaciju kada idem na posao mi je treblao 20-25 minuta, sada putujem 35?!?! šta se tu dešava ne znam, znam da voze lose, da ne poštuju red vožnje, da su pretrpani.

    Kada budu čisti, uredni, skoro polupuni, kada budu išli na vreme i ne budu voziliu penzioneri ili neko ko ne bi treblao da vozi, vredi plaćati do ove cene koja je sada.
  • gradjanka NS tipa

    28.11.2019 14:50
    princip
    Ovi što se žale na povređena prava kad ih uhvate bez karte su oni što kukaju da hoće da žive u normalnoj zemlji, a neće da kupe kartu. To su inače najveći lelemudi, oni normalnim zemljama ne trebaju, već neko ko nešto stvarno radi.
  • Ns

    28.11.2019 14:48
    Ovi pametnjakovici sa komentarima tipa "hoce da se vozi dzabe"...niko se ne vozi dzabe jer se gsp dotira iz budzeta grada koji finansiramo mi gradjani. A dzabe jedino primaju platu stranacki paraziti u gsp-u i ostalim javnim preduzecima.
  • Seka Persa

    28.11.2019 14:46
    Ne znam da li kada odem u prodavnicu i nešto kupim potom i platim?
    Ili kafu u kafiću?
    Ne znam da li samo ustanem i odem?

    I ne očekujem da pozovu policiju?

    Ma kakvo nam je sramotno gradsko saobraćajno postoje neki minimum? Ne?

    PS: @ monopolisti

    Ne znam kada sa poslednji put kročio/la iz domovine pa tako sudiš?
  • Goran

    28.11.2019 14:45
    Osnovna škola
    Još u osnovnoj školi deca uče da svaki građanin ima svoja PRAVA i OBAVEZE ovde se svi pozivaju na prava a niko ni nespominje obavezu putnika da ima voznu kartu za prevoz koji koristi...falila je patrola policije(komunalna ili redovna) sa kontrolom pa da joj napisu prekrsajnu prijavu koja je cca 3-4 hiljade veća kod prekršajnog sudije za propisani prekrsaj u odnosu na mandatnu kaznu koju ispiauje kontrolor na licu mesta.
  • Perica

    28.11.2019 14:39
    Bahati kontrolor
    Ja sam redovni korisnik gradskog prevoza i nikad ali nikad za sve ove godine nisam video neljubaznog kontrolora,ako imas kartu sve ok,isti se zahvali i ide dalje,a ovi sto bi da im ja redovni platisa placam...u prevodu:ja sam budala sto placam a on ili u ovom slucaju ona pametna...E zato nam je kako jeste.Zna svoja prava pa sram je bilo nek nauci i svoju duznost....kupi kartu i nema problema.A ova doticna nek se sledeci put solidarise pa nek plati i za dr.Ja da placam a dr.ne,gde to ima...pa da ima u Srbiji.
  • Yo

    28.11.2019 14:36
    Egzaltirana
    dusebriznica, portparol, koji pritom ne ume ni da govori pravilno srpski, staje u zastitu prestupnica! Karta draga sugradjanko mora da se plati ili sto je za "devojke" zdravije, da se ide peske!
  • Putnik

    28.11.2019 14:35
    @Dejan
    Loše ste čuli
  • n

    28.11.2019 14:26
    nasilje
    Ima nekih casnih vozaca, i prostojnih, ali

    za razliku od kotrolora koji su sisli sa planine i primenjuju seseljeve metode

    Neka se vrate medju njihove ovce od BG pa na dole i ka krajiskim krajevima

    Niste Vi naucicli da zivite i N.Sadu
  • Mirko

    28.11.2019 14:21
    Danas se vozim četvorkom, vozač na semaforu pripalio cigaretu, sve redovno, ceo autobus smrdi, ljudi gledaju ko je pripalio. Nikome ništa.
  • Haos

    28.11.2019 14:21
    Nema razlike : narod = sistem
  • Zoran.nl

    28.11.2019 14:19
    GSP
    @Dare Frankfurt DE,
    Potpuno se slažem sa tobom, ali ovo je Novi Sad, u Pragu kad se nabavljaju busovi za GSP, onda je javna nabavka "JAVNA", i zbog toga je sve jeftinije, a svi znamo kako kod nas funkcionišu javne nabavke. A država nesme da počne da kontroliše javne nabavke, verovatno iz nekog razloga kao što nisu još ništa uradili na slučaju Krušik.
  • @jana

    28.11.2019 14:16
    ne valja narod, menjajte narod
  • Intuition

    28.11.2019 14:15
    ne znam zasto ali verujem putnici
  • Pera

    28.11.2019 14:14
    Bio sam prisutan kada je kontrola usla u autobus na liniji 9. Zatekla je vise od 10 studenata po govoru iz Bosne bez karata. Kontrolori su bili ljubazni, putnici bez karte su isto bili ljubazni ali su polemisali sa kontrolorima, rekli du da nemaju novca, nisu hteli da pokazu licne dokumente. Kontrolori su pozvali patrolu da ih legitimise. Sta je bilo do kraja ne znam ali sam uvek na strani kontrolora. U Novom Sadu je uvek postojao red, najveci broj vozaca i kontrolora su ekstremno ljubazni i red je da se kupi karta jer ako toga ne bude prevoz ce biti losiji a autobusi stari.
  • Novosadjanin

    28.11.2019 14:07
    Sramota
    Samo djake i studente maltretiraju... Bukovac i Futog nemaju kontrolu... Samo na Bulevaru do Z. Stanice pa onda maltretiranje kod lokomotive.
  • Jana

    28.11.2019 14:03
    Gsp
    Bahatost krece od putnika , omladina je toliko nevaspitana i bezobrazna , vozaci svakodnevno trpe uvrede od strane putnika . Kako omladina tako i vecina starijih takozvanih gospodja i gospode. Ulaz je na prva vrata izlaz na druga treca i cetvrta . Ako imas pokaznu-mesecnu - godisnju kartu diznost ti je da pokazes vozacu ako ne istom da platis . Svakodnevno se zale salju mejlove pljuju vozace traze neka prava a prvi to ne postuju. Svi bi sve dzabe e pa toga nema. U gradu kulture ne znaju da kazu dobar dan a dalje nebi komentarisala. Svakodnevno se vozim autobusom i svasta se nagledam i naslusam . Tako da putnici su katastrofa.
  • Slavija

    28.11.2019 14:03
    Pitao bih starijeg gospodina, kada je shvatio da je nezakonito lišenje slobode i maltretiranje mladih žena njegov životni poziv?
  • ja

    28.11.2019 14:03
    tamburanje jedina opcija za takve
  • Zadruga zurka

    28.11.2019 13:59
    "...u GSP kažu da se situacija ispituje...."


    Srbija - drzava ispitivanja situacije
  • DonJuan

    28.11.2019 13:55
    Ahahahahaha ovde svaka budala kojoj das bilo kakvu naznaku moci utripuje da je direktor FBI (mislim na kontrolore)
  • Zoran.nl

    28.11.2019 13:52
    GSP
    Nažalost, takva je većina "SLUŽBENIKA" u javnom sektoru. Zbog takvog javnog sektora, ode pošten narod trbuhom za kruhom pravac EU. A da je prava vlast i nekorumpirana javna uprava, većina bi ostala u svojoj državi, ovako uskoro neće biti radnika za ljeka, ostaće samo javna uorava za sebe.
  • Miki

    28.11.2019 13:49
    Ko je sad kriv?
    Pa zašto nije kupila kartu?
    Nek plati onda kaznu. Hoće da se vozi za dzabe , a mi smo budale sto placamo?
  • Old school

    28.11.2019 13:48
    Ranije je ljude bilo sramota ako ih uhvate bez karte, a sada još snimaju i svađaju se. Ne razumem ova nova vremena. Autoubusi su stari i kasne, ali ne pada mi napamet da ne kupim kartu. A kad god mogu idem peške.
  • putnik

    28.11.2019 13:42
    “A, ko je tebi dao dizvolu da snimas”?
    Hahaha, još kako da se snimaju, njihova “reč” protiv “naše”. Znam, nije u redu bez karte, samo napominjem...
    Nije u redu i da se preti i to “bahato” ponasa prema ljudima, to im piše u opisu radnog mesta? Ili je proizvoljno?
    E, zbog toga snimaj kada imas mogucnost... kada vec ne postoje kamere u busu i da prate i “zaposlene”, da se vidi kako se ponasaju na radnom mestu.
  • Dare Frankfurt DE

    28.11.2019 13:38
    Sve ce to narod opet glasati
    Pre cetiri godina dok sam ziveo u Novom Sadu pre nego sam stige u Dojcland ista situacija sa mnom kod glavne zeleznicke stanice u sredini i ne daju mi da izadjem.nemam licnu kartu kaze zovemo policiju.Reko zovi neka dodju covek zove kazu dolaze.Cekam pola sata kao robijas ulazi drugi vozac i kaze pustite coveka.

    Autobusi se raspadaju smrde,krade se od strane direktora na milione,postavlja se ulicna rasveta od 700 hiljada eura na namestenim tenderima,a obican narod se juri za 55 dinara 50 eurocenti.

    DA LI ZNATE DA JE JEDNA MESECNA KARTA U PRAGU 12 EURA gospodo u NS GSP u?I to za metro tri linija ne za vasljive autobuse koje niko ne pere niti servisira decenijama.

    Mesecna karta u Kijevu glavnom gradu Ukrajine je isto 12 do 13 eura,tri linije metroa.
    U Novom Sadu krsevi se naplacuju 15% mesecne plate.A gde je kirija,gde su racuni,gde je infostan,informatika,hrana?

    I kazu posle vrati se u Srbiji dobro je u Srbiji krenulo je na bolje.Vratice se nikad.Svakog dana vesti o privrednom i politickim i ulicnom kriminalu a obican narod se cepa u zdravom mozgu za africke plate.

  • D

    28.11.2019 13:37
    Ljubazno ophođenje i profesionalna komunikacija su obaveza samo na papiru ali ne i na delu jer na žalost ne može se od neobrazovanih, polu(ne)pismenih, stranački zaposlenih kontrolora i vozača očekivati da to sprovode. Čast izuzecima.
  • Pera ložač

    28.11.2019 13:33
    GSP
    Ništa novo to je onaj isti kontrolor što je letos uhvatio mladića za vrat i tresnup na beton uz pogrdne reči i psovke. To je svakodnevnica
  • Dusan

    28.11.2019 13:28
    Onda kada takvi lekari kontrolori sluzbenici dobiju batina traze zasticen polozaj. Napad na sluzbeno lice. Pa koiko puta sam bio prisutan bezobraznom ponasanju sluzbenika. To je katastrofa. Juce u SUP-u ne cuje se od galame tri zene u kancelariji ko se proziva. DEzurni policajac koji je udaljen 10 m je dosao da ih opomene da se cuju na kraj hodnika koliko su ne vaspitane.
    A doktori i lekari su posebna sorta.
  • stanko

    28.11.2019 13:28
    "Ljubazno ophođenje i profesionalna komunikacija"
    hahahahahah
  • Светозар Милетић

    28.11.2019 13:27
    Нема бесплатног ручка
    Сви причају о бахатом понашању контролора у ГСП-у а нико не прича о бахатим путницима. Нико не говори о томе што путници желе да се возе бесплатно у возилима ГСП-а. Контролори јесу безобразни и бахати али са друге стране исто тако су бахати и путници који се шверцују. Карта мора да се плати ако желиш да се возиш аутобусом. И само вас молим да се манете оне мантре градски превоз бесплатан за све јер то су прича за бабе, деде и остале првоборце. Као што плаћате такси и купујете бензин са своја кола тако и за бус карта треба да се плати. Или имате решење, на бицикло па верглајте ...
  • Teodosije III

    28.11.2019 13:27
    A šta je trebalo, da joj ponude kafu?
  • Izbor

    28.11.2019 13:23
    Bahatost
    Ovde komotno može da se podnese kr. prijava za protiv-pravno ograničavanje slobode kretanja. Pa posle tužba protiv GSP-a i konduktera lično. Koliko god ne odobravam vožnju bez karte, kondukter nema prava da vas zadržava i ograničava vam slobodu kretanja.
  • monopolisti

    28.11.2019 13:15
    samo bahato
    E da je samo to, i to bi bilo dovoljno...Nego otkud im ideja da maltretiraju narod sa tim otvaranjem prednjih vrata- za tobože pokazivanje pokazne ili kupovinu karte. Prvo uopšte ne gledaju, mogu i kreditnu karticu da im pokažem, isto je. Drugo, njihovo je da voze i vode računa o saobraćaju. Nigde u svetu se vozači bave kontrolom karata.Ako gospoda smatra da su Novosađani toliki šverceri neka angažuju "normalnu" kontrolu koja će naravno da se ponaša po zakonu. Pa pre neki dan je vozač u vožnji otvorio vrata da pokaže kakva je faca jer je žena htela na ista da izađe.
    Da ne govorim o stanju autobusa, sedišta se presijavaju od masnoće i prljavštine, raspadaju se, pa oni nama treba da plate što koristimo njihove "usluge"
  • Sava Moreplovac

    28.11.2019 13:13
    Ništa dragi sugrađani, više verujete apartčicima iz JGSP-a nego sopstvenim očima.
  • Stari novosadjanin

    28.11.2019 13:10
    Samo bahato
    Hmm, ne platis kartu, pravis druge putnike majmunima i onda kad treba snositi odgovornost eto odjednom si ti zrtva. Lepo nema sta.
  • Jaja

    28.11.2019 13:03
    Oni primenjuju silu nad zenama, a posle kad neko primeni silu nad njima onda se zale na sve strane...

  • Dejan

    28.11.2019 12:57
    Srb
    Cuo sam da kontrola karata uopste ne postoji vec godinama ka pravcu Vjeternik- Fjutog ! Ne smeju valjda ili jarani nece na svojiega !!
  • Extra

    28.11.2019 12:53
    Pitanje
    A kakvim autobusima se vozimo sram ih bilo jos papreno placamo karte

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna